Muziek@Zolder023 met Yorick van Norden

Muziek en Zolder023 zijn onlosmakelijk verbonden. Er is geen kringloopwinkel waar de muziekafdeling met zoveel aandacht en zorg wordt ingericht en onderhouden. Niet heel vreemd dat wij ook mooie items, echte parels, op het gebied van o.a. vinyl (LP’s) en muziekinstrumenten binnenkrijgen. Stukken die ons echt worden gegund om die reden, wetende dat het uiteindelijk een mooi nieuw doel en/of thuis zal krijgen.

Gibson basgitaar

Een paar maanden geleden kregen we zo een parel in de vorm van een waanzinnige basgitaar, van het merk Gibson binnen. Zolder023 kent haar klanten en na contact bleek Yorick van Norden oprecht in deze gitaar geïnteresseerd. Na een halve middag de basgitaar, in de winkel van Zolder023, te hebben getest en gestemd was hij overtuigd dat het instrument hem goed in de hand lag. De match was gemaakt.

Kringloop Concert

Zoals eerder gezegd, muziek en hergebruik van instrumenten zijn een prachtige stukje kringloop waar wij veel aandacht aan besteden. Met aansluitend het feit dat Yorick een vaste klant is van Zolder023 en een bekende singer-songwriter uit Haarlem, gaf dit ons de motivatie om hem dit bijzondere item te schenken in ruil voor een concert, oftewel een kringloop concert! Zo kan iedereen, alle klanten van Zolder023, genieten van deze unieke schenking.

Yorick zal daarom 24 september met zijn ‘nieuwe’ tweedehands basgitaar optreden in de winkel aan de Eysinkweg.

In de pers

Yorick van Norden

Voor wie Yorick van Norden nog niet kent…

Yorick van Norden is een Haarlemse singer-songwriter met zijn muzikale hart in de sixties. Hou je van de Beatles dan ga je zijn muziek zeker waarderen. Zijn bekendheid gaat inmiddels veel verder dan de grens van het ons zo geliefde Haarlem, waar hij tegenwoordig door het hele land volle zalen trekt. 

Hij heeft meerdere albums uitgegeven waarvan zijn laatste soloalbum zich laat kenmerken door veel persoonlijkere teksten en een ander, fris en tijdloos geluid. Tussen de optredens door werkt hij nu aan een nieuw album. 

Meer weten over Yorick van Norden?

Muziek op Zolder

Muziek@Zolder023 staat voor het verhaal achter de muziek of het instrument.

Op de meeste zolders vinden we oude instrumenten, CD’s en LP’s en afspeelapparatuur. De plek waar menig muziekliefhebber zijn muziek bewaard om later met mooie herinneringen weer naar terug te kijken. De zolder geeft een gevoel en soms een geur die het gevoel aanwakkert. Misschien gaat het zelfs een stap verder en zijn er op diezelfde zolder wel bandjes ontstaan of hard geoefend om het spelen van een instrument onder de knie te krijgen.

Zolder023 vindt het verhaal net zo belangrijk als het instrument of het muziekalbum. Met muziek@Zolder023 hopen we aankomende tijd verschillende verhalen, optredens en bijzondere parels onder de aandacht te brengen.

Heeft u een mooi item en zou u het kringloop verhaal met ons willen delen? 

Kom jij ook?

Yorick van Norden zal zondagmiddag 24 September 2023 om 15.00 uur dit “kringloop concert” geven bij Zolder023 op de Eysinkweg en zijn verhaal vertellen over hoe voor hem kringloop en muziek perfect samenkomen. Exclusief en gratis voor iedereen die wil komen genieten. Dus zorg dat je bij dit bijzondere concert aanwezig bent!

Tip! Yorick is met een nieuw album bezig, en wie weet, krijgen onze bezoekers hiervan al een voorproefje te horen?